حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای سخنان خود ضمن تبریك مجدد عید سعید نوروز به ملت ایران و همه ملتهایی كه این عید را گرامی میدارند، به ارزیابی حركت كلی كشور در سال 89، بویژه در زمینه تحقق شعار همت مضاعف، كار مضاعف پرداختند و خاطر نشان كردند: ملت و مسئولان در سال گذشته حقیقتاً، از خود یك همت والا و بلند نشان دادند و توانستند كار مضاعف انجام دهند كه البته نتایج آن در بلند مدت شناخته خواهد شد ولی درهمین ماههای اخیر و كوتاه مدت نیز آثار آن در بخشهای مختلف مشهود است.
ایشان عرصهی علم و فناوری را یكی از نمونههای بارز تحقق همت مضاعف و كار مضاعف برشمردند و افزودند: حركت علمی برجستهای كه از چند سال پیش در كشور آغاز شده، اكنون شتاب بیشتری گرفته و این حركت فزاینده علمی نیز در جهت بدست آوردن دانش و فناوریهای نو و برتر دنیاست.
رهبر انقلاب اسلامی، بخشهای زیستفناوری، هوافضا، نانوفناوری، سلولهای بنیادی، تولید رادیوداروهای بسیار مهم، تولید داروهای ضدسرطان، تولید موتورهای توربینهای بادی، تولید ابر رایانهها و انرژیهای نو را از جمله دانشهای نو و برتر دنیا دانستند و تاكید كردند، دانشمندان جوان ایرانی با حركتی شتابنده در حال پیشروی در این عرصهها هستند و بر اساس گزارش مراكز معتبر بینالمللی، شتاب حركت علمی ایران بیشتر از شتاب جهانی است.
حضرت آیتالله خامنهای در بیان ویژگیهای حركت پرشتاب علمی كشور افزودند: حضور دانشمندان جوان با متوسط سن 35 سال، روحیهی خودباوری و اعتماد به نفس بالا، و شكلگیری زنجیرهی تجاریسازی تولید علم و تولید ثروت ملی از نكات برجسته این حركت علمی است.
ایشان در خصوص تجاریسازی تولید علم خاطر نشان كردند: اگر زنجیره تولید دانش، تبدیل دانش به فناوری، تولید محصول و در نهایت تجاریسازی علم تكمیل شود، مسیر تولید علم، به تولید ثروت ملی كشور و پاسخگویی به نیازهای ملت منتهی خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی هدفمندسازی یارانهها را یكی دیگر از نمونههای تحقق همت مضاعف و كار مضاعف خواندند و افزودند: اجرای هدفمندسازی یارانهها كه همهی صاحبنظران اقتصادی بر آن متفقالقول هستند، یكی از آرزوهای سالهای متمادی بود كه به لطف خداوند در سال 89 آغاز شد و همكاری دولت و ملت هم در اجرای آن عالی بود.
حضرت آیتالله خامنهای با تاكید بر اینكه آثار اجرای هدفمندی یارانهها در بلند مدت آشكار خواهد شد، خاطر نشان كردند: در همین مدت كوتاه نیز برخی نتایج اجرای هدفمندسازی یارانهها مشهود است.
ایشان از جمله اهداف هدفمندسازی یارانهها را، توزیع عادلانه یارانهها و گام بلند برای تحقق عدالت اجتماعی بر شمردند و افزودند: از دیگر اهداف این موضوع، مدیریت مصرف انرژی و اصلاح واقعی الگوی مصرف و اصلاح ساختار اقتصادی كشور است.
رهبر انقلاب اسلامی افزایش صادرات غیرنفتی و نزدیكشدن به هدف مهم قطع وابستگی بودجه كشور به نفت را از دیگر نمونههای تحقق شعار همت مضاعف و كار مضاعف در سال 89 دانستند و خاطر نشان كردند: نمونهی دیگر برخورد هوشمندانه و مقتدرانهی مردم و مسئولان با تحریمهای غرب به سردمداری آمریكا بود كه خوشبختانه با تلاش زیاد و كار متراكم مسئولان در بخشهای مختلف، دشمن خلع سلاح شد و اكنون خود غربیها اذعان دارند كه تحریمها دیگر اثری ندارند.
حضرت آیتالله خامنهای اقدامات انجام گرفته در زمینهی اشتغالزائی، ساخت مسكن شهری و روستایی، احداث بزرگراهها و راهها و ارتباطات الكترونیك را از دیگر نمونههای تحقق همت مضاعف و كار مضاعف در عرصهی اقتصادی برشمردند و در جمعبندی حركت كشور در سال گذشته تاكید كردند: سال 89 به معنای واقعی كلمه، سال همت مضاعف و كار مضاعف بود كه البته این موضوع فقط به سال 89 اختصاص ندارد و امسال و سالهای بعد نیز باید این موضوع ادامه یابد تا ملت ایران به جایگاه شایسته خود برسد.
بخش دوم سخنان رهبر انقلاب اسلامی به تبیین نامگذاری امسال یعنی سال «جهاد اقتصادی» اختصاص داشت.
حضرت آیتالله خامنهای در این بخش از سخنان خود ابتدا دلیل انتخاب نام «جهاد اقتصادی» برای سال 90 را بیان كردند و افزودند: اگر چه در كشور كارهای اساسی و ضروری باید انجام شود اما صاحبنظران معتقدند یكی از مسائل دارای فوریت و اهمیت بیشتر در این برهه از زمان، مسائل اقتصادی و حركت جهادگونه در این عرصه است؛ زیر اگر نظام اسلامی توانایی خود را در حل مشكلات اقتصادی به دنیا و همهی ملتها نشان دهد، این موضوع در پیشرفت كشور و عزت ملت ایران تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.
ایشان شاخص اصلی در حركت اقتصادی را رشد اقتصادی پیشبینی شده در برنامهی پنجم توسعه دانستند و افزودند: در برنامهی پنجم، حداقل رشد اقتصادی، 8 درصد پیشبینی شدهاست كه بهرهوری، نقش زیادی در تحقق این رشد خواهد داشت.
رهبر انقلاب اسلامی با تاكید بر اینكه مسئولان باید اهمیت ارتقای سهم بهرهوری در رشد اقتصادی كشور را برای مردم تبیین كنند، خاطر نشان كردند: از جمله اقدامات دیگری كه باید در عرصهی اقتصادی كشور انجام شود عبارتند از: كاهش نرخ بیكاری و افزایش اشتغال، افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی و توانمندسازی بخش خصوصی با ایجاد تعاونیها، آمادهسازی زیرساختهای حقوقی و قانونی، حمایت از شكوفایی كار، ایجاد زمینههای لازم برای صرفهجویی در مواد اساسی بویژه آب مصرفی در بخش كشاورزی و مشاركت مستقیم مردم در اقتصاد.
حضرت آیتالله خامنهای با تاكید بر لزومِ دادن اطلاعات به مردم در زمینهی اقتصادی و توانمندسازی آنان برای مشاركت مستقیم در اقتصاد افزودند: رسانهها و بویژه رادیو و تلویزیون، نقش مهمی دراین زمینه دارند و باید مردم را در خصوص موضوعات و اطلاعات اقتصادی آگاه كنند، ضمن آنكه دولت هم باید بر خورد فعالتری داشته باشد.
ایشان در ادامه به بیان الزامات حركت عظیم اقتصادی در سال 1390 پرداختند و تاكید كردند: انجام جهاد اقتصادی نیازمند روحیهی جهادی، استحكام معنویت و تدین در جامعه بویژه در میان جوانان، پرهیز از مسائل حاشیهای و حاشیهسازیها در كشور، و حفظ اتحاد و انسجام ملی در میان مردم، مردم و مسئولان و در میان مسئولان است.
رهبر انقلاب اسلامی با تذكر و هشدار جدی به مسئولان سه قوه در خصوص طرح گلهها از یكدیگر در سطح افكار عمومی، خاطر نشان كردند گلهمندی میان مسئولان از ابتدای انقلاب اسلامی وجود داشته و طبیعت كار هم همین است اما این گلهها را نباید میان مردم كشاند و آنها را ناراحت و مایوس كرد بلكه مسئولان باید گلهها را میان خود شان حل كنند.
حضرت آیتالله خامنهای یك تذكر دیگر هم در خصوص نحوهی برخورد با نامگذاریهای هر سال داشتند: در برخی مواقع نامگذاریها و شعارهای سال بصورت انبوه و با هزینهی زیاد در تهران و شهرهای دیگر برروی تابلوها و در خیابانها نصب میشوند درحالیكه این كار بیفایده و دارای اشكال، و خلاف هدف اصلی از نامگذاری هر سال است. ایشان تاكید كردند: هدف از نامگذاری برای هر سال انجام اقدامات عملی است، و نه نصب آن شعار و یا عكسهای مربوط به آن بر روی تابلوها.
غافل نشدن از عرصههای غیر اقتصادی در سال 1390، بویژه عرصهی علم و فناوری سومین و آخرین تذكر رهبر انقلاب اسلامی در این بخش بود.
حضرت آیتالله خامنهای سپس وارد بخش سوم سخنان خود یعنی تحلیل حوادث اخیر منطقه و حركتهای مردمی در تونس، مصر، بحرین، یمن و لیبی شدند.
ایشان این حركتها را بسیار مهم و نشان دهنده یك تحول بنیادی در منطقه عربی ـ اسلامی و بیداری امت اسلامی دانستند و افزودند: دو عنصر مهم این حركتها، حضور مردم در صحنه، و جهتگیری دینی آن است.
رهبر انقلاب اسلامی علت اصلی حركتهای اخیر در منطقه را جریحهدارشدن غرور و عزت انسانی مردم منطقه بدلیل عملكرد نادرست حاكمان ظالم آنان دانستند و خاطر نشان كردند: بعنوان مثال عملكرد حسنی مبارك در مصر و انجام جنایتآمیزنرین كارها به نیابت از رژیم صهیونیستی بویژه در موضوع غزه و همچنین عملكرد قذافی در لیبی و تحویل امكانات هستهای این كشور به آمریكا در مقابل تهدیدهای توخالی و وعدههای ناچیز غرب، از جمله اقداماتی بودند كه غرور مردم را جریحه دار كرد.
حضرت آیتالله خامنهای در همین خصوص افزودند: تهدیدها و فشارهای غرب به سردمداری آمریكا در مورد ایران هم وجود داشت و همچنان نیز ادامه دارد اما مسئولان جمهوری اسلامی در مقابل این تهدیدها، نه تنها عقب نشینی نكردند بلكه امكانات هستهای خود را هر سال بیشتر كردند.
ایشان به تشریح عملكرد و موضع گیری آمریكاییها در قبال حوادث منطقه پرداختند و افزودند: آمریكائیها ابتدا درمقابل این حوادث متحیر و بیتحلیل بودند و برهمین اساس، مواضع متناقضی اتخاذ كردند.
رهبر انقلاب اسلامی تاكید كردند: حمایت از دیكتاتورها، رویه ثابت آمریكاییها است و از حسنی مبارك هم تا آخرین لحظه دفاع كردند اما هنگامی كه متوجه شدند ادامه حضور مبارك امكان پذیر نیست، او را همچون دستمالی بدور انداختند كه این موضوع باید درس عبرتی برای سردمداران وابسته به آمریكا باشد.
حضرت آیتالله خامنهای سقوط دیكتاتور مصر را ضربه بزرگی به سیاستهای خاور میانهای آمریكا دانستند و افزودند: آمریكا هنگامی كه از حفظ بنعلی و حسنی مبارك مایوس شد، تلاش موذیانه و خباثتآلود و البته سطحی را آغاز كرد تا بتواند شاكلهی نظامهای دیكتاتوری آنها را در تونس و مصر حفظ كند اما با ادامه قیام مردم این ترفند شكست خورد.
ایشان خاطرنشان كردند آمریكاییها بعد از شكست در این ترفند، دو ترفند فرصتطلبی و شبیهسازی را در دستور كار خود قرار دادند كه فرصت طلبی و مصادره انقلابها نیز با شكست مواجه شد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش آمریكا برای شبیهسازی حوادث منطقه در «ایرانِ مردم سالاری دینی» و «ایرانِ ملت» افزودند: آنها تلاش كردند تا با استفاده از عوامل فرومایه و گرفتار هواهای نفسانی، كاریكاتور مضحكی درایران بوجود آورند كه ملت ایران به دهان آنها زد و این ترفند هم شكست خورد.
حضرت آیتالله خامنهای، عملكرد آمریكا در قبال حركتهای مردمی در منطقه و ادعای دفاع از ملتها را منافقانه خواندند و با اشاره به سخنان اخیر رئیسجمهور آمریكا در خصوص حمایت از ملت ایران خاطر نشان كردند: ما نمیدانیم كه آیا رئیسجمهور كنونی آمریكا میفهمد كه چه میگوید یا اینكه غافل و گیج است. او میگوید مردمِ در میدان آزادی تهران، همان مردمِ مصر در میدان التحریر هستند، در حالیكه مردم هر سال در 22 بهمن در میدان آزادی تهران جمع میشوند و شعار اصلی آنها هم «مرگ بر آمریكا» است.
ایشان تاكید كردند ادعاهای آمریكاییها مبنی بر حمایت از ملتها همواره دروغ است و آنها نه تنها به ملتهای منطقه رحم نمیكنند بلكه در قبال ملت خود هم ترحمی ندارند؛ زیرا رئیسجمهور فعلی آمریكا در بحرانیترین شرایط اقتصادی این كشور هزارها میلیارد دلار از پول مردم آمریكا را به كیسه كمپانیهای اسلحهسازی و نفتی میریزد.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه تحلیل حركتهای مردمی اخیر منطقه، به قضایای لیبی اشاره كردند و افزودند: جمهوری اسلامی ایران در قضایای لیبی، هم رفتار دولت این كشور در كشتار مردم را محكوم میكند و هم حملات آمریكا و غرب را صددرصد محكوم میداند.
حضرت آیتالله خامنهای، ادعای آمریكا و غرب مبنی بر اقدام نظامی برای حمایت از مردم لیبی را كاملاً غیرقابل قبول خواندند و تاكید كردند: اگر آنها واقعاً طرفدار مردم لیبی هستند، چرایكماه نظاره گر كشتار مردم بودند و كاری انجام نداند؟
ایشان خاطر نشان كردند: آمریكا و غرب فقط بدنبال نفت لیبی و ایجاد جای پا دراین كشور است تا بتواند دولتهای آیندهی تونس و مصر را زیر نظر داشته باشند.
رهبر انقلاب اسلامی عملكرد سازمان ملل متحد در قضایای لیبی را نیز ننگی برای این سازمان بینالمللی خواندند و افزودند: سازمان ملل متحد بجای آنكه در خدمت ملتها باشد، به آلت دست آمریكا و غرب تبدیل شده است.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه با اشاره به قضایای اخیر بحرین تاكید كردند: ماهیت قیام ملت بحرین هیچ تفاوتی با قیام مردم در مصر، تونس، لیبی و یمن ندارد؛ زیرا مردم بحرین هم، خواستار حق رای در انتخاباتی آزاد هستند كه توقع زیادی نیست.
ایشان طرح موضوع شیعه و سنی در قضایای بحرین از جانب آمریكا و غرب را بهانهای برای دخالت در مسائل منطقه دانستند و افزودند: آمریكاییها تلاش دارند تا با طرح موضوع شیعه و سنی در بحرین، مانع از كمكها و حمایتهای مردمی از قیام مردم بحرین شوند.
رهبر انقلاب اسلامی با اظهار تاسف از گرفتارشدن برخی افراد در این دام آمریكاییها تاكید كردند: طرح موضوع شیعه و سنی در قضایای بحرین بزرگترین خدمت به آمریكا و دشمنان امت اسلامی است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی ایران از ملت فلسطین بویژه در جنگ 22 روزه غزه خاطرنشان كردند: جمهوری اسلامی ایران در حالی از ملت فلسطین و همچنین حركتهای اخیر منطقه در تونس، مصر، لیبی و یمن حمایت كرده كه آنان شیعه نیستند، زیرا در این قضایا بحث شیعه و سنی مطرح نیست. بنابراین نباید در قبال قضایای بحرین به بهانه شیعه بودن مردم سكوت كرد.
ایشان با اشاره به دخالت حكومت سعودی در قضایای بحرین افزودند: اوج وقاحت آمریكاییها واذناب آنها در منطقه، آنجایی است كه حضور تانكهای سعودی در بحرین را دخالت نمیخوانند اما اعتراض مراجع تقلید، علما و خیرخواهان به كشتار مردم بحرین را دخالت ایران مینامند.
رهبر انقلاب اسلامی دخالت نظامی دولت سعودی در بحرین را اشتباه خواندند و تاكید كردند: این اقدام موجب منفورشدن حكومت سعودی در منطقه خواهد شد و قطعاً خسارات سنگینی برای عربستان درپی خواهد داشت.
حضرت آیتالله خامنهای در جمعبندی تحولات اخیر منطقه خاطر نشان كردند: حركت جدیدی كه در منطقه آغاز شده است، حركت امت اسلامی، و با سمت و سوی اهداف اسلامی است و این حركت، طبق وعده الهی قطعاً به پیروزی خواهد رسید و و به توفیق الهی سلسله شكستهای آمریكا در منطقه ادامه پیدا خواهد كرد.
ایشان تاكید كردند: موضع نظام جمهوری اسلامی در قضایای منطقه، دفاع از ملتها و حقوق ملتها و مخالفت با دیكاتورها و مستكبران است.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، عید نوروز را فرصت مغتنمی برای اجرای دستورات و احكام اسلام دانستند و افزودند: مردم ایران در طول سالهای متمادی بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی از عید نوروز برای معنویت، معرفت و نزدیكی به خدا استفاده كردهاند كه نمونهی بارز آن دعا و توسل جمع زیادی از مردم به هنگام تحویل سال در بارگاهها و زیارتگاهها و مراكز دینی است.
حضرت آیتالله خامنهای تاكید كردند: ملت ایران همواره از این سنت و آیین برای دین و معنویت و اخلاق اسلامی بهرهبرداری كرده است.
در ابتدای این دیدار آیتالله واعظ طبسی نمایندهی ولی فقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی، ضمن تبریك سال نو، به رهبر انقلاب اسلامی خیر مقدم گفت.
منبع پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
نظرات شما عزیزان: